Industria | Lighting Qualiteers

Armaturenproducent Industria Lighting terug van weggeweest

BRON: Groenten Nieuws

"Ook in de tuinbouw is one-stop shopping een trend"

Tholen - Richard Schmidt en Ferry Breeuwer startten in mei 2018 met de ontwikkeling van een nieuw armatuur. En nu, krap een jaar later, wordt dat armatuur al geïnstalleerd in diverse Canadese, Australische en Nederlandse kassen. Kenmerkend aan de nieuwe strategie van Industria is de exclusieve samenwerking met installateurs PB Tech en Stolze. Ferry: “Wij kunnen ons, als OEM-leverancier (Original equipment manufacturer), echt focussen op de productie en productontwikkeling.”

Ferry Breeuwer van Industria Lighting startte in mei 2018 samen met Richard Schmidt de ontwikkeling van een nieuw armatuur voor de glastuinbouw.
Ferry Breeuwer van Industria Lighting startte in mei 2018 samen met Richard Schmidt de ontwikkeling van een nieuw armatuur voor de glastuinbouw.

Hoewel Richard en Ferry al langer met het idee rondliepen, was de vraag uit de markt de reden om de stap daadwerkelijk te zetten. “De commitment van beide kanten, gaf ons de overtuiging om ervoor te gaan. Onze dienstverlening is volledig afgestemd op onze distributeurs.”

Installateurs worden aanspreekpunt

Ferry vindt dat deze werkwijze kenmerkend is voor de huidige markt. “Er is een kentering gaande bij de tuinbouwinstallatiebedrijven. Zij worden meer en meer ‘system integrators’. Hun rol verandert. Waar ze voorheen vooral installatie-onderdelen van tuinbouwtechniek aanboden, bieden ze nu een compleet pakket aan. Ze brengen diverse subsystemen in één systeem om ervoor te zorgen dat al die subsystemen met elkaar functioneren in één systeem. Voor telers betekent dat één contact voor al die onderdelen. Heel praktisch dus. Ook in de tuinbouw is one-stop-shopping een trend."


Het armatuur is ontwikkeld in samenwerking met de firma Odacon met dezelfde engineers van de ‘oude’ Industria. De productie gebeurt in de productieloods van Patijnenburg
Het armatuur is ontwikkeld in samenwerking met de firma Odacon met dezelfde engineers van de ‘oude’ Industria. De productie gebeurt in de productieloods van Patijnenburg.

Patijnenburg

Het armatuur is ontwikkeld in samenwerking met de firma Odacon met dezelfde engineers van de ‘oude’ Industria. "In december waren we klaar. De CSA en CE certificeringen waren vrij vlug geregeld. De productie werd opgestart.”

Dat gebeurt in de productieloods van Patijnenburg. Een bewuste keuze, vertelt Ferry. “In eerste instantie wilden we een eigen productielijn opzetten, maar vanwege de kennis die hier al is, de korte lijnen in het Westland en, last but not least, het feit dat dit mooi past binnen ons MVO-plan, hebben we besloten de productie bij Patijnenburg te doen."

Productie

Lean is een business strategie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen, legt Ferry uit. "Hiervoor worden verspillingen geëlimineerd. De klant wordt centraal gesteld. Hierdoor verbetert de kwaliteit, worden doorlooptijden verkort en verminderen de kosten."

Die strategie leidt bij Industria tot:

  • Tracebility. Het is één van de sleutelwoorden in de productieruimte. Zowel de lampen als de drivers en reflectoren zijn uitgerust met een QR-code.
Zowel de lampen als de drivers en reflectoren zijn uitgerust met een QR-code
Zowel de lampen als de drivers en reflectoren zijn uitgerust met een QR-code
  • Elektronica is heel kwetsbaar voor elektrostatische ontlading. Deze ontlading zorgt voor onzichtbare schade en Industria doet er alles aan om dat te voorkomen. Er is een antistatische ESD-vloer aangelegd in de productiehal. En alles is geaard.
  • Uiteraard wordt ieder armatuur ook getest. Dat wordt niet met een echte lamp gedaan, maar met een dummy. Ferry: "Dit is veiliger en sneller dan de reguliere testmethode. Bovendien is het testen met de echte lamp niet goed voor de lamp.”
Uiteraard wordt ieder armatuur ook getest. Dat wordt niet met een echte lamp gedaan, maar met een dummy. Ferry: "Dit is veiliger en sneller dan de reguliere testmethode. Bovendien is het testen met de echte lamp niet goed voor de lamp.”
Uiteraard wordt ieder armatuur ook getest. Dat wordt niet met een echte lamp gedaan, maar met een dummy. Ferry: "Dit is veiliger en sneller dan de reguliere testmethode. Bovendien is het testen met de echte lamp niet goed voor de lamp.”
  • Pokt Yoke is Japans voor Mistake Proofing. Dit is dan weer Engels voor fouten voorkomen. Poka Yoke gaat over maatregelen die voorkomen dat er fouten worden gemaakt en wordt daarom veel gehanteerd in bedrijven die Lean werken. "Het leuke aan Poka Yoke is dat de oplossingen vaak eenvoudig zijn. Voor Industria betekent het dat ze het risico om montagefouten minimaliseren. De verschillende kleuren draden uit bovenstaande foto is daar een voorbeeld van."
De lampheater in de reflector maakt dat de levensduur van de lamp en reflector verlengd wordt. Industria Lighting
De lampheater in de reflector maakt dat de levensduur van de lamp en reflector verlengd wordt.
  • De lampheater in de reflector maakt dat de levensduur van de lamp en reflector verlengd wordt. De kritische onderdelen van de lampen worden hiermee verwarmd. Vooral in de opstartfase is dat belangrijk. De heater zou er na circa 7.000 branduren uitgehaald kunnen worden.

"Enorme markt voor HPS"

Het HPS armatuur is een bewezen product. De technologie van HPS is uitontwikkeld tot een probleemloos armatuur.  Ferry: "Hoewel de opzet anders is, is de basis hetzelfde. Dit armatuur heeft zich immers bewezen. Wat goed is, is goed, daar moet je niet teveel aan willen sleutelen,”  vindt Ferry. “Voor HPS-armaturen is er nog altijd een grote markt. LED komt er wel, maar is er nog niet. Hoewel de rek er qua innovatie uit is, heeft HPS heeft echt nog een heel aantal jaren te gaan.”

Het HPS armatuur is een bewezen product. De technologie van HPS is uitontwikkeld tot een probleemloos armatuur.
Het HPS armatuur is een bewezen product. De technologie van HPS is uitontwikkeld tot een probleemloos armatuur.

Voor meer informatie:

Industria Lighting
Ferry Breeuwer
Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag
0611 264 557
ferry.breeuwer@industria-lighting.com
www.industria-lighting.com

BRON: Groenten Nieuws

Neem contact op

Vul het formulier in en wij nemen contact op

Dank u wel! We hebben uw formulier ontvangen!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste nieuws