Industria | Lighting Qualiteers

”De samenwerking tussen alle partijen was bepalend voor het eindresultaat”

Bron: Groenten Nieuws - Artikel over Stolze distributiepartner van Industria

Arjan Bassie (Hortics B.V.) over bouwproces nieuwe Syngenta demokas

Tholen - Najaar 2018 benaderde Arjan Bassie AAB om de mogelijkheden door te spreken voor wat betreft projectbegeleiding van het nieuwbouwproject R&D-tomatenkas Syngenta in Maasland.

Arjan is eigenaar van Hortics B.V. die de exploitatie van de nieuwe kwekerij voor de rekening neemt. Hij vertelt: "Na een tweetal gesprekken hebben we besloten dat AAB ondersteuning zou gaan geven in de vergunningsfase, de ontwerpfase, de aanbestedingsfase en de uitvoeringsfase. AAB was al een goede bekende van Syngenta bij de begeleiding van diverse projecten. Dat gaf vertrouwen voor onze  samenwerking in dit project."

Stolze - water, elektra en de belichting
Arjan Bassie en Carel van Ruijven (Stolze) kennen elkaar al lang. En dat is natuurlijk prettig. Carel: "Bij dit project hadden we een extra uitdaging omdat het hier de wensen van zowel Arjan (eigenaar) als Syngenta (gebruiker) betrof. We zijn uiteindelijk uitgekomen op een complete elektrotechnische -, watertechnische -  en groeilicht-installatie.”

Vanwege vergelijkbare proeven is door Syngenta gekozen voor een conventionele SON-T belichtingsinstallatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van Industria-armaturen 1000W met een zogenaamde 'diep reflector', 4 per tralie. Dit komt neer op circa 190 micromol (1 armatuur per 10 m2).

Lees het gehele artikel op: groentennieuws.nl

Neem contact op

Vul het formulier in en wij nemen contact op

Dank u wel! We hebben uw formulier ontvangen!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste nieuws