Industria | Lighting Qualiteers

EEN INDUSTRIA PROJECT UITGELICHT

Een goede samenwerking met de gemeente Dronten en Van Gelder

De gemeente Dronten heeft al vele jaren duurzaamheid en energiebesparing hoog in haar vaandel staan. De gemeente is al enkele jaren CO2- en energieneutraal en loopt hierin voorop in Nederland. Er is vanzelfsprekend ook kritisch gekeken naar de openbare verlichting wat ongeveer 35% van het energieverbruik van de gemeente beslaat.

Dronten heeft 9800 openbare verlichting armaturen waarvan 2603 exemplaren Industria Luxor armaturen zijn. Het plan was eerst om 333 armaturen geheel te vernieuwen maar dit paste niet goed in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

Bart Voorn, elektronisch specialist bij de Gemeente Dronten, heeft samen met Industria gekeken naar de mogelijkheden om de armaturen te behouden en alleen het binnenwerk te vervangen met de Luxor RetroLed Module. Er moest wel worden gecheckt of de bestaande armaturen nog 20 jaar mee konden, want dat is de norm. De kwaliteit van o.a. het plexiglas was verrassend goed, dus daarom kon de keus gemaakt worden om niet te vernieuwen maar te verledden.

Kostentechnisch een uitstekende keuze, want de kosten voor het verledden van 2603 armaturen was ongeveer gelijk aan het vervangen van 333 complete armaturen én levert een energiebesparing op van meer dan 50%. LED is vele malen energiezuiniger dan PL en daarnaast kunnen de Luxor RetroLed Modules ’s nachts worden gedimd. De totale besparing op energiekosten op de openbare verlichting in Dronten komt op zo’n €30.000,-!

De gemeente Dronten werkt al lang samen met de Van Gelder Groep. Van Gelder is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van boven- en ondergrondse infra-oplossingen en het beheren en onderhouden van infrastructuren.

De uitvoering van het project verloopt voorspoedig. Er wordt gebruikgemaakt van een hoogwerker met omvormer zodat ieder armatuur apart getest kan worden. De oude PL-lamp vervangen kostte meer tijd dan het vernieuwen van de gehele module. Laatst hebben 2 monteurs op één dag 200 armaturen voorzien van een nieuwe module!

Mike Vierhuis, uitvoerder bij Van Gelder op dit project, woont zelf in de wijk waar de nieuwe modules al zijn geplaatst. Hij geeft aan dat de armaturen visueel hetzelfde zijn gebleven, ook qua lichtkleur, maar dat het licht veel beter verspreid wordt.

Op de foto is te zien dat de samenwerking tussen alle partijen goed verloopt. Tevreden klanten én bewoners, dat is het doel van Industria.

Industria Technical Lighting.
Kies voor duurzaam, kwaliteit én energiebesparing.

Neem contact op

Vul het formulier in en wij nemen contact op

Dank u wel! We hebben uw formulier ontvangen!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste nieuws