Industria | Lighting Qualiteers

Historie van Industria Rotterdam

Bron: de Lampenman Historisch artikel over het ontstaan van Industria Rotterdam.

Op de website van De Lampenman vonden wij dit prachtige historische stukje informatie over het ontstaan van Industria Rotterdam, waar de oorsprong van ons bedrijf ligt. Omdat wij het zo leuk en interessant vinden hebben wij een link geplaatst naar het artikel  en wat quotes overgenomen op onze eigen website.

Remco van den Burg:

Van het merk Industria Rotterdam heb ik al diverse lampen door mijn handen gehad. Op zoek naar informatie over de lampen en de historie van dit bedrijf kwam ik erachter dat hier online bijna niets over te vinden is. Industria Rotterdam was een Nederlandse fabrikant welke lampen heeft geproduceerd van 1920 tot en met 2011. Dit bedrijf is vooral bijzonder doordat ze zich niet richten op massaproductie, maar specialist waren in maatwerk. Hierdoor kom ik nog regelmatig bijzondere lampen tegen met het logo IR, waarvan niet altijd te zeggen is wat de herkomst, leeftijd of gebruik is. Omdat er online niets te vinden is over Industria Rotterdam, of Industria Technische Verlichting hoe het later genoemd werd, ben ik op zoek gegaan naar de benodigde bronnen om hier verandering in te brengen, deze website is het resultaat hiervan.

Industria Rotterdam

Ondanks dat mijn interesse naar vele soorten lampen uitgaat heb ik een voorkeur voor oude industriële lampen en lampen welke vroeger beroepsmatig zijn gebruikt en dan in het bijzonder van het merk Industria Rotterdam.

Logo Industria Rotterdam
Logo Industria Rotterdam

Industria Rotterdam was één van de grootste fabrikanten in Nederland van scheepsverlichting, explosievrije verlichting, straatverlichting en technische verlichting en het mooie van dit merk is dat ze niet een bedrijf waren met een focus op massaproductie, maar dat het draaide om maatwerk. Hierdoor zijn er ontzettend veel bijzondere modellen van Industria Rotterdam te vinden waarbij niet altijd te zeggen is hoe en waar het gebruikt werd. Industria Rotterdam is veelal te herkennen aan het logo IR, zoals hiernaast te zien is, deze werd vaak in het glas of op het armatuur geplaatst. Los van deze wiki over Industria Rotterdam is er ook nog een pagina met armaturen van Industria Rotterdam, mocht u hier extra informatie over hebben of mocht u een oude catalogus (tijdelijk) ter beschikking willen stellen, dan hoor ik dat graag.

Graag het hele artikel lezen?

www.delampenman.nl

Neem contact op

Vul het formulier in en wij nemen contact op

Dank u wel! We hebben uw formulier ontvangen!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste nieuws